Carrer Matas, 45 08391 Tiana, Barcelona
info@visigodia.org

Antoni Madueño & L’Incantari

Created with Sketch.
Antoni Madueño & L'Incantari

Antoni Madueño

Artista de formació i activitat eclèctica, musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval. Les seves actuacions conjuguen la pràctica musical amb escenografies que recreen espais onírics de reflexió i sentiment. També imparteix conferències en institucions acadèmiques i universitats, il·lustrades amb l’exposició d’instruments de corda i la interpretació de música medieval.

Des de 2015 dirigeix el projecte “Despertant instruments adormits”, de construcció de rèpliques dels instruments musicals de la Portalada de Ripoll. Entre les seves creacions destaquen “Olèrdola, la ciutat perduda”, un encàrrec del Departament de Cultura de la Generalitat i el cicle “Oliba Episcopus”, per commemorar el mil·lenari d’Oliba de Cerdanya (971-1046), comte, monjo, abat i bisbe d’Osona.

Des de 2018 realitza un programa de recerca i difusió medieval al monestir de Sant Pere de Rodes.

L’Incantari

L’Incantari és un conjunt dedicat a l’estudi i la interpretació de música antiga i tradicional, fundat en 2010 per Lucía Samitier i Arturo Palomares. Ambdós músics es formen a Tamarit de Llitera (Osca) i posteriorment es traslladen a Barcelona on estudien als conservatoris de Barcelona, Badalona i l’Escola d’Arts Musicals Luthier. Han treballat amb Gudrun Bruna, Josep Benet, Carlos Chausson o Francesca Roig, i en l’àmbit de la música antiga han rebut classes d’Emma Kirkby, guillemette Laurens, Marta Almajano, F. Javier Lara, Karin Pausmeier, Paloma Gutierrez del Arroyo, Ross Daliy o Marcel Pérès.

Han realitzat concerts per tota la Península ibèrica, amb un repertori que va des de la música dels trobadors, la monodia litúrgica, les polifonies primitives, la música oriental, tradicional, serafardí, renaixentista i barroca.

Han participat, entre d’altres, al Festival Internacional de Música Sefardí de los Reales Jardines de Córdoba, el Festival Internacional de Música Antigua de Úbeda, el Festival Castells de Catalunya, diversos concerts al MNAC, cicle Sonidos de Sal en el Palacio de la Salina de Salamanca, les Jornadas Medievales de Oropesa, Toledo, en el Festival Internacional del Camino de Santiago en Aragón, el ciclo Música i Romànic al Bages, o el Festival de Músiques de la Mediterrània, organitzat per l’Auditori de Barcelona. L’ambaixada espanyola els va encarregar una gira per Xile, així com la participació en el Festival Summer Kristoporus de Vilnius, en Lituania, i actuacions a OLoron i la Sainte-Chapelle de París.

L’any 2014 van editar el CD Échate a la Mar, i afinals de 2020 el llibre CD Música antigua y tradicional en la comarca de la Litera (Huesca) coeditado con el Centro de Estudios Literanos (CELLIT).

Col·laboren habitualment en el projecte internacional “Awakening European Sleeping Instruments”, dirigit pel musicòleg Antoni Madueño, tot recuperant el repertori i els instruments romànics vinculats a l’abadia de Ripoll.